Zijn Belgen optimistisch over de strijd tegen kanker? Resultaten barometer editie 2018 'Belgen tegenover kanker'

PERSUITNODIGING : donderdag 26 april 2018 om 10u45 - Kroonlaan 165, 1050 Brussel

Maandag 16 april 2018 — De komst van immunotherapie in België heeft in twee jaar tijd een ware revolutie teweeggebracht op het vlak van kankerbehandeling. Patiënten die voordien weinig tot geen toekomstmogelijkheden hadden als gevolg van hun kanker, kunnen hun leven weer oppakken.

Heeft deze revolutie de perceptie van de ziekte beïnvloed? Zijn Belgen optimistischer over de genezingskansen? In hoeverre is men geïnformeerd over kanker en de verschillende beschikbare behandelingen? Heeft de Belg de indruk dat kankeronderzoek erop vooruitgaat? En hoe denkt men over de toegang tot deze nieuwe behandelingen in België?

Twee vooraanstaande Belgische oncologen – Professor Ahmad Awada van het ‘Jules Bordet Instituut Brussel’ en Professor Karim Vermaelen van het ‘Universitair Ziekenhuis Gent’ – zullen de resultaten van de derde editie van deze barometer ‘Belgen tegenover kanker’ toelichten. Dit onderzoek werd in maart 2018 uitgevoerd door iVox op verzoek van het farmaceutisch laboratorium MSD. De twee professoren zullen vergezeld worden door een patiënt waarbij longkanker met ernstige uitzaaiingen werd vastgesteld met een levensverwachting van slechts enkele maanden. Vandaag verkeert deze patiënt echter in goede gezondheid.

Programma donderdag 26 april 2018:

10u45

Ontvangst

11u00

Sprekers:

  • Inleiding en conclusie door Mathias Schifflers, Medisch Directeur van MSD Belgium
  • Resultaten van de barometer « Belgen tegenover kanker » – deel 1 door Prof. Karim Vermaelen, Dokter in de pneumologie-oncologie – UZ Gent
  • Resultaten van de barometer « Belgen tegenover kanker » – deel 2 door Prof. Ahmad Awada, Dokter in de medische oncologie – Jules Bordet Instituut Brussel
  • Getuigenis van een kankerpatiënt

11u45

Q&A

12u15

Lunch

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen door een mailtje te sturen naar paulien.putman@pr-ide.be.